Thursday, 27 February 2014

Tips kalau HP masuk air

Salam..

Alhamdulillah bulan 3 tahun lepas aku telah membeli sebiji hp baru.. ni hp dia:

amik kat google ni... 

masa tu beli RM600.. xdapat apa apa free gift langsung!.. kecewa gila sebab expect at least dapatla free memori ke...tapi disebabkan nak jugak Sony dengan kamera 3.5 mp...ni jelah yang termampu masa tu....ok beli.

8 bulan lepas tu setelah berkali kali kena hempas oleh Raudhah..akhirnya skrin retak. tapi tengok tengok masih berkeupayaan lagi untuk digunakan...redho je pandang skrin tu terbelah belah...

sampailah malam tadi setelah kali ke berapa belas ribu kena hempas akhirnya hp ni koma..diulangi koma...lepas dia koma yang lagi klimaksnya raudhah bawa pulak pegi dapur basah...hempas lagi sekali.....hp tu da ibarat jatuh ditimpa tangga..yang sedihnya dia koma time:
1) gaji belom masuk!

seksanya batin sampai tido tu kalau boleh xnak bangun...sampai termimpi mimpi hp lampu suluh..

tiba tiba en.ayah suh letak kat dalam beras... what?? beras..." letak je" kata si ayah dengan nada antonis..mungkin ni je harapannya..
 ok kami pun berganding bahu buka hp tu n sumbatkan dalam beras sampai tenggelam... 
lepastu masuk tido beramai-ramai.


esoknya bangun sembahyang subuh tercari cari hp...apesal jam loceng xbunyi...

lepas amik wuduk je terus seluk balik beras sambil berdoa semoga hp tu bernyawa kembali...

n alhamdulilah...takjub jugak sebab bila tekan je button on...tetiba hp tu vibrate...oh bestnya......itu tandanya xpayah dulu beli hp lampu suluh..

jadi kesimpulannya..kalau hp rasa macam rosak xhidup hidup..cuba masukkan dalam timbunan beras dulu...tengok macamana.....


No comments:

Post a Comment